banner-image

Škola Organska poljoprivreda – Bio bašta upisuje nove polaznike

Udruženje Luka Znanja i Ultrawell centar u Novom Sadu organizuju edukaciju o organskoj poljoprivredi i bio bašti koju će voditi naša najveća ekspertkinja u ovoj oblasti prof. dr Branka Lazić. Profesorka, sa svojim saradnicima i u saradnji sa Ultrawell centrom otvara upis četvrte generacije polaznika Škole Organska poljoprivreda-Bio-bašta.

Kurs počinje 9. marta 2017. godine u Novom Sadu. Edukacija se sastoji od teorijskog predavanja u učionici tokom pet sedmica (od 18 do 21 čas) i dve celodnevne radne posete uspešnim organskim proizvođačima.

-Škola Bio-bašte uvodi vas u prirodni svet života, zdravlja, rada, stvaralaštva i bioetike. Bio-bašta nastaje i živi kao spoj ekoloških, agronomskih, ekonomskih i hortikulturnih znanja i veština. Objedinjeni ličnim  izborom, postaju  specifični, vaši prostori, izvori kvalitetne, zdravstveno bezbedne hrane, prostori za psihofizičku rekreaciju  u ekološki čistoj i prirodnoj sredini – kazala je Branka Lazić. – Bio-bašte su mesta okupljanja prijatelja, protok pozitivne energije, odmora i opuštanja ali i stvaranja ekološkog i ekonomskog profita. Bio-baštovanstvo otvara i nove puteve ličnog razvoja ali i specifičnih bio-zanimanja vezanih za različite biljne  vrste  i nove proizvode, za izletnički, rekreativni, ekološki i organski turizam  sa različitim sadržajima. Samo treba znati i želeti. Zato je ova edukacija specifična i pruža mogućnost, svima koji to žele, da nauče nešto novo, da razviju svest o potrebi proizvodnje organske hrane i njenom značaju u prevenciji zdravlja, ali i mogućnostima razvijanja bio-preduzetništva.

Kako kažu u udruženjima Luka Znanja i Ultrawell centar edukacija je namenjena poklonicima organskog baštovanstva koji žele da proizvode za svoje potrebe, poljoprivrednicima koji žele da se bave robnom organskom poljoprivredom, polaznicima kojima je potreban dodatni ili stalan posao i polaznicima koji su orijentisani ka ekološkom razvoju svesti i opštem zdravlju.

Polaznici dobijaju sertifikat o završenoj edukaciji koji potpisuju Ultrawell centar i prof.emeritus dr Branka Lazić.

Za osnovne informacije može se kontaktirati Ultrawell centar svakog radnog dana na broj +381(0)62/8022203  ili  mejl: [email protected].

Za sva dodatna pitanja ispred tima Luka Znanja na raspolaganju je Andrea Vučinić +381 (0)60/5053307 (zvati od 17 do 20 časova).

Predavanja četvrtkom

Teorijska predavanja se održavaju u učionici Ultrawell centara, Gogoljeva br 13a Novi Sad, četvrtkom – 9, 16, 23. i 30. marta i 6. aprila, od 18 do 21. Praktične vežbe kod organskih proizvođača predviđene su za  četvrtak 30. mart i subotu 1. april, ili u dogovoru sa polaznicima. Pored prof. emeritus dr Branke Lazić, predavači su dr Zorana Srećkov, Andrea Vučinić dipl. ing., MSc Jelena Savić, MSc. Saša Kostić i Milica Popović.

(Agrosmart)