banner-image

Za setvu ratarima na zajam do pet miliona dinara

Banca Intesa kreirala je specijalnu ponudu kreditaza ulaganja u obrtna sredstva kako bi registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima pomogla da obezbede adekvatnu finansijsku podršku za nastupajuće prolećne radove u poljoprivredi.

Kredit za finansiranje prolećne setve dostupan je u iznosu od 100.000 do pet miliona dinara sa rokom otplate do 12 meseci. Dinamika otplate prilagođena je specifičnim potrebama poljoprivrednika, pase sredstva mogu vraćati u vidu mesečnih, tromesečnih, šestomesečnih ili godišnjih otplata, odnosno, o dospeću kredita.

Nominalna kamatna stopa kreće se od 6,5do 9,5 odsto na godišnjem nivou, u zavisnosti od grupe kojoj pripada registrovano poljoprivredno gazdinstvo na osnovu ostvarenih priliva po namenskom računu u poslednjih 12 meseci kao i veličine registrovane obradive površine.

„Uvođenjem specijalne ponude u ovom periodu želimo da klijentima iz segmenta poljoprivrede omogućimo finansiranje ulaganja po značajno povoljnijim uslovima od standardnihi na taj način imolakšamo poslovanje u tekućoj sezoni. Uvažavajući potrebe poljoprivrednika za dodatnim finansijskim sredstvima u vreme sezonskih ulaganja, i prethodne godine osmislilismo specijalnu kreditnu ponudu za prolećnu setvu u okviru koje smo ih podržali sa ukupno1,33 milijarde dinara kredita“, izjavio je Đorđe Radulović, Direktor Odeljenja za upravljanje prodajom registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Banca Intesa.

Za kredit za finansiranje prolećnih radova u poljoprivredi do 30. juna ove godine mogu aplicirati svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači na teritoriji Srbije, bez obzira da li su klijenti banke ili ne.

U skladu sa svojim strateškim opredeljenjem da aktivno doprinosi razvoju agrara kao izuzetno važnog segmenta domaće privrede, Banca Intesa je tokom 2016. godine poljoprivrednim proizvođačima odobrila ukupno 35.5 miliona evrakredita, uvećavši plasmane poljoprivredi za 38 odsto u odnosu na godinu ranije.

Odkada je započela poslovanje sa klijentima u segmentu registrovanih poljoprivrednih gazdinstava 2008. godine,Banca Intesafinansiralaje agrarni sektor sa više od 205 miliona evra kredita.

Reprezentativni primer (23.02.2017.):

Vrsta kredita

Specijalna ponuda kredita za obrtna sredstva za prolećne radove u poljoprivredi

Valuta kredita

RSD

Kriterijum za indeksiranje

Nema kriterijuma za indeksiranje

Iznos kredita

1.000.000 RSD

Period otplate

12 meseci

Ukupan iznos za vraćanje

1.096.314,44 RSD

Kamatna stopa
(na godišnjem nivou)

8% fiksna

EKS
(na godišnjem nivou)

9,31%

Troškovi koji padaju na teret korisnika, poznati su u trenutku oglašavanja i ulaze u obračun efektivne kamatne stope

Naknada za obradu kreditnog zahteva

10.000 RSD

2 menice

100 RSD

Izveštaj kreditnog biroa

246 RSD

Uverenje o stanju poreskih obaveza

580 RSD *

 

*Troškovi koji padaju na teret korisnika, koji ulaze u obračun efektivne kamatne stope, a na čiju visinu Banka nema uticaja. Napominjemo da se radi o okvirnim (prosečnim) iznosima na koje Banka ne utiče, a koji zavise od taksi i naknada sudova, Geodetskog zavoda, premija osiguranja osiguravajućih kuća i sl.