banner-image

Ambasador Norveške u Farm inkubatoru u Selenči

Ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjorstad sa suprugom i saradnicima u četvrtak 2. marta 2017. godine posetiće Centar za organsku proizvodnju Selenča (COPS). Njegova ekselencija  upoznaće se sa postignutim rezultatima projekta Farm inkubator organske proizvodnje i razgovarati sa aktivistima COPS-a o idućim aktivnostima.

Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu finansirala je projekat Farm inkubator organske proizvodnje u Selenči, koji je završen prošle godine.

U ovom, jedinstvenom poljoprivrednom inkubatoru polaznicima među kojima je najviše bilo onih koji su se prvi put sreli sa organskom proizvodnjom bili su obezbeđeni svi uslovi za rad i učenje. Imali su na raspolaganju zemljište u organskom statusu, organsko seme i rasad, opremu, kao i  mentore koji su ih podučavali i pratili njihov rad.

Ciljevi projekta su bili prenos stručnih znanja, zapošljavanje i samozapošljavanje, povećanje površina na kojima se odvija organska proizvodnja, razvoj novih alata, ekonomsko i psihološko osnaživanje ranjivih grupa stanovništva. COPS kroz rad inkubatora nastavlja da daje podršku inovativnim metodama za razvoj organske proizvodnje.

(Agrosmart)