banner-image

Jagma paora za kreditima, zatvoren konkurs za mehanizaciju

Pokrajinski Fond za razvoj poljoprivrede zatvorio je konkurs za nabavku poljoprivredne mehanizacije, a kako se navodi na sajtu ovog fonda, novac planiran za ovu kreditnu liniju je iskorišćen. Konkurs je bio otvoren 19. februara, a već 7. marta ponestalo je novca, što ukazuje na veliko interesovanje poljoprivrednika u Vojvodini za zajmove za nabavku priključnih i pogonskih mašina.

Još uvek su otvoreni konkursi za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje, opreme za stočarske farme, opreme u pčelarstvu, plastenika i staklenika i opreme u njima, novih protivgradnih mreža, riblje mlađi i opreme za ribnjake, kvalitetnih teladi za tov i objekata za skladištenje, kao i za podizanje zasada voća i povrća.

U Pokrajinskom fondu za razvoj poljoprivrede naglašavaju da je reč o veoma povoljnim zajmovima. Recimo, za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje kamatna stopa je jedan odsto na godišnjem nivou, najviši iznos kredita je 40.000 evra, rok otplate 30 meseci a grejs period godinu dana.

(Agrosmart)