banner-image

Od Fondacije Divac milioni za nabavku ovaca i koza

Fondacija  “Ana i Vlade Divac” raspisala je pre par dana konkurse za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj ovčarstva i kozarstva u opštinama Požega, Knjaževac, Valjevo i Užice. Zajedno sa ovim lokalnim samoupravama Fondacija će poljoprivrednicima pomoći u nabavci umatičenih grla ovaca ili koza.

Za poljoprivrednike u Knjaževcu je, recimo, obezbeđeno 1.620.000 dinara za razvoj ovčarstva  kao poljoprivredene delatnosti, i to za  najmanje devetoro.  Pomoć  nije u novcu  nego u robi, a  uključuje nabavku do 10 umatičenih jaganjaca,  rase romanovska, starosti oko tri meseca,  težine oko 25 kilograma.

Potencijalni  dobitnici donacije imaju obavezu da do druge polovine  2019.godine broj ženskih umatičenih grla ovaca (u njihovom stadu) bude najmanje 20. Korisniku donacije se preporučuje da osigura  stado kod osiguravajućeg društva nakon potpisivanja ugovora o donaciji, odnosno isporuke jagnjadi. Konkurs za knjaževačke stočare otvoren je do 31. marta 2017.

U Požegi je za najmanje sedam poljoprivrednika i poljoprivrednica obezbeđena bespovratna pomoć od 1.295.000 dinara za nabavku šest umatičenih  grla alpskih koza starosti  10-20 meseci ili  7-8 umatičenih ženskih jagnjadi rase sjenička pramenka, starosti najmanje tri meseca, minimalne težine trideset kilograma. Konkurs u Požegi otvoren je do 24. marta ove godine.

U okviru Projekta  “Divac poljoprivredni fondovi  u gradu Valjevo” – Fondacija  “Ana i Vlade Divac” u saradnji sa Valjevom i JP “Agrorazvoj – Valjevske doline”  raspisao je konkurs za dodelu podsticaja za razvoj ovčarstva kao poljoprivredene delatnosti za najmanje 10 poljoprivrednika ili poljoprivrednica. Pomoć nije u novcu  nego u robi, a uključuje nabavku 15 umatičenih jagnjadi rase sjenička pramenka,  starosti oko 90 dana. Ovaj poziv otvoren je do 31. marta 2017.

Za najmanje 20 stočara u Užicu obezbeđeno je 3.700.000 dinara za nabavku šest umatičenih  grla alpskih koza starosti 10-20 meseci ili 7-8 umatičenih ženskih jagnjadi rase sjenička pramenka, starosti najmanje tri meseca, minimalne težine 30 kilograma. Užičani treba da se prijave do 24. marta ove godine.

Za više informacija možete pogledati sledeće linkove: 

{download}37{/download}

{download}38{/download}{download}39{/download}

{download}40{/download}