banner-image

Novi konkursi Pokrajine – za hladnjače i sušare 135 miliona

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je pet novih konkursa za poljoprivrednike u Vojvodini. Davaće pare za opremu za hladnjače, mašine, opremu za preradu uljarica i sušare za aromatično, začinsko i lekovito bilje, potom za održavanje tradicionalnih manifestacija, za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja, opremanje poljočuvarske službe i podizanje novih ribnjaka i rekonstrukciju postojećih.

Za sufinansiranje investicija u opremu za hladnjače, mašine, opremu za preradu uljarica i sušare za aromatično, začinsko i lekovito bilje u 2017. godini ukupno će bespovratno dati 135.000.000 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50 odsto ukupne vrednosti investicije, odnosno vrednosti opreme. Po jednoj prijavi najveći iznos koji se može dobiti iz kase Pokrajinskog sekretarijata je 5.000.000 dinara.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za:

  1. 1.nabavku opreme za skladištenje voća i povrća i opreme za sakupljanje i pripremu voća i povrća za tržište: hladionička vrata, termoizolacioni paneli, elektrooprema i instalacije, rasveta, kontrolni sistemi u hladnjači, radni stolovi, vage i druga nenavedena pripadajuća oprema;

  2. 2. nabavku rashladne opreme za skladištenje voća i povrća: rashladni agregati, kompresori, isparivači, kondenzatori;

  3. 3. nabavku mašina za pripremu, pranje, poliranje, čišćenje, sortiranje i pakovanje voća i povrća i nabavku boks – paleta za skladištenje proizvoda: mašine za čišćenje i pranje, linije za sortiranje i kalibriranje, linije za pakovanje i označavanje, -boks i ram palete;

  4. 4. nabavku opreme za preradu uljarica i sušara za aromatično, začinsko i lekovito bilje: tunelske, trakaste, komorne sušare, oprema i uređaji za sušenje u vakumu, oprema i uređaji za mikrotalasno sušenje, oprema i uređaji za osmotsko sušenje, oprema i uređaji za sušenje zamrzavanjem – liofilizator, druga i slična oprema, prese za hladno ceđenje ulja i uređaji namenjeni za ovu vrstu investicije.

  5. Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po konkursu, ali za više namena u okviru jedne podtačke, kao i za više namena – od 1. do 3. podtačke.

U konkursu se navodi da se priznaju samo investicije realizovane nakon 01.01.2017. godine, kao i oprema kupljena nakon tog datuma. Sve mora biti dokumentovano računima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, carinskim deklaracijama; ukoliko je reč o opremi iz uvoza, mora biti potpkrepljeno i drugim dokazima koji nose datum nakon 01.01.2017. godine.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava iznosi:

1.za nabavku opreme za skladištenje voća i povrća i opreme za sakupljanje i pripremu voća i povrća za tržište – do 5.000.000 dinara

2. za nabavku rashladne opreme za skladištenje voća i povrća – do 3.000.000 dinara

3. za nabavku mašina za pripremu, pranje, poliranje, čišćenje, sortiranje i pakovanje voća i povrća i nabavku boks paleta za skladištenje proizvoda – do 2.000.000 dinara

4. za nabavku opreme za preradu uljarica i sušara za aromatično, začinsko i lekovito bilje -do 1.000.000 dinara. 

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 5.000.000 dinara, a minimalan 100.000 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost investicije 200.000,00 dinara ili veća od toga.

Na konkursu mogu da učestvuju fizička i pravna lica iz APV upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, koja se nalaze u aktivnom statusu.

{download}49{/download}{download}50{/download}

{download}51{/download}