banner-image

Mladi na obuku pa u trku za 350.000 dinara za agrobiznis startap

Udruženje Fenomena i Regionalna razvojna agencija Zlatibor pozivaju mlade do 30 godina iz Raškog, Moravičkog, Podunavskog i Zlatiborskog okruga (Kraljevo, Raška, Vrnjačka Banja, Novi Pazar, Tutin, Užice, Čačak, Gornji Milanovac, Lučani, Velika Plana, Smederevska palanka, Smederevo, Arilje, Bajina Bašta, Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica i Čajetina) da se prijave za učešće na „DAFF agrobiznis start up“ program obuke. 

Obuka traje devet dana, tri modula po tri dana, tokom proleća i sprovodi se na različitim lokacijama u centralnoj i zapadnoj Srbiji. Sve troškove pokriva organizator – prenoćište, ishranu, prevoz, radni materijal. Zbog visokih organizacionih troškova učesnici će se obavezati ugovorom o pohađanju obuke. 

Tokom obuke učiće se o održivoj poljoprivredi, o preduzetništvu i osobinama preduzetnika, kako izraditi biznis plan i prezentovati poslovnu ideju, kako se registrovati, o motivaciji, donošenju odluka, komunikaciji, pregovaranju, o fondovima i subvencijama, o saradnji kroz tematske mreže, o brendiranju i standardima u proizvodnji. Polaznici će obilaziti farme i učiti od iskusnih poljoprivrednika, posetiće agro-turistička imanja i dobiti podršku tokom definisanja poslovne ideje.

Obuka će im omogućiti da razviju svoje biznis ideje i da se takmiče za DAFF investiciju od 350.000 dinara za započinjanje posla. 

Iz ove organizacije poručuju mladima koji imaju dodatne barijere u zapošljavanju (mlade žene, osobe sa invaliditetom, iz romske ili druge manjinske zajednice, mladi bez kvalifikacija, mladi bez roditeljskog staranja…) da se ohrabre i jave na ovu obuku.

Zainteresovani se mogu prijaviti na adresu daff.fond@gmail.com, a za dodatna pitanja mogu pozvati 065.23.05.000 ili poslati SMS.

Rok za prijavljivanje je 5. april 2017.

(Agrosmart)