banner-image

I Zadružni savez Vojvodine za poljoprivrednu komoru

Zadružni Savez Vojvodine se priključio inicijativi da se formira Savez agrarnih organizacija Srbije – SAOS, koji kao krovna organizacija poljoprivrednika i zadruga kao prioritetni cilj ima formiranje Poljoprivredno-šumarske komore Srbije, kaže predsednik Inicijativnog odbora za osnivanje ove komore Nenad Manić.

On podseća na to da Zadružni Savez Vojvodine već duže vreme ima velikh problema kada je o reč o upisu imovine zadruga na teritoriji Vojvodine, odnosno upisa imovine koja se vodila kao društvena, a koja pripada zadrugama koje su bile korisnik te imovine.

Po Manićevim rečima Inicijativni odbor SAOS-a ima strateški cilj da se zalaže za interese porodičnih poljoprivrednih gazdinstava i zadruga iz svih oblasti poljoprivrede i kao takav je već dobio pozitivne signale od COPA – COGECA, kao najvećih evropskih asocijacija, koje bi rado u svojim redovima želele da kao saradnika vide i srpskog seljaka sa svojim potencijalom.

-Sistem COPA-COGECA broji više miliona članova iz svih oblasti poljoprivrede te bi ovakva vrsta podrške kako u organizacionom delu tako i u pomoći oko strateških ciljeva za naše proizvođače bila od izuzetno velike važnosti – kaže Manić.

(Agrosmart)