banner-image

Stotinu traktora ravnalo lenije u Pivnicama

Poljoprivrednici iz Pivnica danas su organizovali, već tradicionalnu, veliku akciju ravnanja letnjih puteva. Od jutra do podneva stotinu pivničkih traktora poravnalo je blizu 300 kilometara, na korist ratara koji se spremaju za setvu ali i svih meštana.

-Pre dve nedelje Klub poljoprivrednika Pivnice organizovao je naoravanje lenija, a sada i ravnanje. Uvek se svi ovdašnji poljoprivrednici odazovu našem pozivu jer je to veoma korisna akcija za sve Pivničane. Naš atar ima oko 5.500 hektara i sve lenije su sada uređene, a išli smo i dalje od toga – kaže  predsednik Kluba poljoprivrednika Pivnice Jaroslav Šuster.

Po njegovim rečima Klub od 2009. godine okuplja pivničke poljoprivrednike i ima uglavnom edukativnu funkciju. Svake godine organizuje zimske škole za poljoprivrednike, a potom, kada vreme dozvoli, pre najvažnijeg posla u njivi – setve, kreće se u akciju ravnanja lenija. Sve se radi volonterski, uz puno entuzijazma i volje da se unaprede uslovi za poslove u njivi i svakodnevne aktivnosti meštana.

-Juče smo poravnali oko 300 kilometara. Možda zvuči puno ali smo se podelili u deset grupa i uspeli da uradimo sve što smo planirali – kaže Šuster dodajući da će se volonterski rad članova ovog udruženja nastaviti.

S. G.