banner-image

Nema problema sa Agrokorovim firmama u Srbiji

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović danas je izjavio da za sada nema problema u Agrokorovim firmama u Srbiji.

„Nijedna od firmi u sastavu hrvatskog Agrokora koja posluje u Srbiji u sektoru poljoprivrede nije prijavila da ima probleme u poslovanju i s isplatom dobavljača“, rekao je Nedimović novinarima.

On je naveo da će ove sedmice, verovatno u sredu ili četvrtak, biti održan sastanak predstavnika firmi Agrokora u Srbiji s predstavnicima Vlade Srbije.

„Te firme imaju mnogo dobavljača i zato je važno da se razgovara kako bi se predupredili problemi u redovnom izmirivanju njihovih obaveza“, istakao je Nedimović.

Dijamant i Frikom: Poslovanje stabilno

U sastavu hrvatske kompanije Agrokor u Srbiji posluju Dijamant, Frikom, Kikindski mlin, MG Mivela, Idea, Merkator i Roda.

Direktori „Dijamanta“ iz Zrenjanina i „Frikoma“ iz Beograda istakli su, na današnjem sastanku sa ministrom trgovine Rasimom Ljajićem i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem da je njihovo poslovanje u Srbiji potpuno stabilno i da ukupna potraživanja obe kompanije daleko premašuju obaveze koje imaju.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Ljajić i ministar poljopriverede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović razgovarali su sa direktorom „Dijamanta“ iz Zrenjanina Teom Vujčićem i direktorom „Frikoma“ iz Beograda Gojkom Đošićem o svim aspektima poslovanja ovih kompanija na tržištu Srbije. Ove firme su u vlasništvu hrvatskog Agrokora koji se nalazi u poslovnoj krizi.

Vujčić i Đošić su naveli da se sve obaveze prema dobavljačima i kooperantima izvršavaju na vreme, kao i da ukupna potraživanja obe kompanije daleko premašuju obaveze koje imaju.

(Agencije)