banner-image

Međunarodni sajam hortikulture u Beogradu

Međunarodni sajam hortikulture počinje danas na Beogradskom sajmu, na kom će se okupiti više od 100 izlagača, ali i preko 5.000 očekivanih poslovnih i „običnih“ posetilaca.
Pod sloganom „Bašta u srcu grada“, ova sajamska manifestacija, koja doživljava svoje 22. izdanje, okupiće pored uzgajivača cveća i cvetnog materijala i izlagače iz raznih oblasti hortikulture – voćarstva, vinogradarstva, pčelarstva, gajenja lekovitog bilja, proizvodnje sadnica i semenskog materijala, uzgoja i održavanja zelenih površina, pejzažne arhitekture, navodi se u saopštenju Beogradskog sajma.

Sajam hortikulture je, zajedno sa svojim izložbama – Izložbom lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“ i Izložbom baštenskih i parkovskih mašina Motoplantexpo – odavno prepoznatljiv kao sajamski događaj koji nudi spoj korisnog, praktičnog i lepog, i koji je posvećen zaljubljenicima u prirodu, zdrav život i lepu, urednu i ugodnu životnu sredinu.

Sajamski program, koji će trajati do nedelje, 9. aprila, podrazumeva i izložbe, demonstracije, predavanja i prezentacije iz raznih oblasti hortikulture, i to uz najeminentnije domaće i strane predavače i prezentere, a ne nedostaju ni takmičenja i nagrade.

Sajamske hale 3 i 3A biće za posetioce Beogradskog sajma otvorene od 10 do 19 sati. Pojedinačne ulaznice koštaće 200 dinara, grupne 100, a sajamski parking 100 dinara na sat.

Značaj ove manifestacije podržavaju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i strukovna udruženja, naučne i obrazovne institucija iz zemlje i regiona, navodi se u saopštenju.

(Agencije)