banner-image

Stotine poljoprivrednika u redu za subvencije za traktore

Ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u Beogradu, formirao se red poljoprivrednika koji žele da podnesu zahtev i dobiju obaveštenja o subvencijama države za kupovinu novih traktora.

„Od ranog jutra, više od 200 poljoprivrednika je došlo da preuzme dokumentaciju na osnovu koje će dobiti povraćaj novca u visini od 50 odsto od vrednosti kupljenog traktora„, rečeno je u resornom ministarstvu.

Nadležni kažu da do sada nikada nije bilo ovako velikog interesovanja za neku od mera koje je Ministarstvo poljoprivrede predložilo.

„Ukoliko poljoprivrednik kupi traktor, koji se koristi najviše u voćarskoj i vinigradarskoj proizvodnji, do cene od 3,6 miliona dinara, mi mu vraćamo pola novca. Nismo do sada ni za jednu meru imali ovako veliko interesovanje, a naši telefoni zvone celo jutro“, kažu u Ministarstvu i objašnjavaju da ima sasvim dovoljno vremena da u narednih 30 dana svi koji žele dođu do subvencija.

Mašine koje poljoprivrednici mogu kupiti moraju biti do 100 KW, vrednosti do 3,6 miliona dinara, a nadležni kažu da je bitno samo da poljoprivrednici imaju izmirene sve obaveze prema državi.

(Naslovi)