banner-image

Nedimović: Ima para za traktore, ne brinite

Ogromno je interesovanje poljoprivrednika za subvencije za nabavku traktora, juče su pred zgradom Ministarstva poljoprivrede bili redovi za predaju zahteva ali postoji i sumnja u to da će, s obzirom na veliki broj prijava, ovu državnu pomoć dobiti mnogo njih. Međutim, ministar Branislav Nedimović poručuje poljoprivrednicima da ne brinu, jer su za to obezbeđena dovoljna sredstva.

„Što čekate braćo? Biće, nema potrebe da čekate tako… Ima dovoljno novca, ne brinite, ima još mesec dana, ozbiljno vam kažem”, rekao je ministar Nedimović.

On je poljoprivrednicima rekao da ima još mesec dana za prijavu, te da je opredeljeno još 500 do 600 miliona dinara. Na navode poljoprivrednika da je malo novca za traktore, ministar kaže da ima dovoljno sredstava.

 „Ostavili smo mi dosta para, ostavili smo još 500 do 600 miliona dinara. Ima para, ne brinite ništa”, rekao je Nedimović.

Ministarstvo je ranije raspisalo javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje podsticaja za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novog traktora u ovoj godini, a zahtev za odobravanje prava na podsticaje podnosi se od 10. aprila do 19.maja.