banner-image

U Srbiju nije stigla zaražena piletina

Iz Ministarstva poljoprivrede Srbije tvrde da kontingent pilećih prsa „Perutnine Ptuj“ sa kostima bez kože, proizveden 29. marta ove godine i zaražen salmonelom, nije stigao iz Hrvatske u Srbiju, pišu „Večernje novosti“.

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske naredilo je povlačenje ovog kontingenta mesa.

– Rinfuznu piletinu nismo uvozili iz Hrvatske, ali ni iz Slovenije. Od početka godine kod nas nisu dolazila pileća prsa bez kože. Proizvodi koji su u Hrvatskoj bili sporni nisu stizali kod nas – citiraju „Večernje novosti“ neimenovani izvor iz srpskog Ministarstva poljoprivrede.

Salmonela je pronađena i u svežim pilećim prsima, pilećem bataku i karabataku, pilećem mlevenom mesu i pilećem mašinski otkoštenom mesu na Poljoprivrednom gazdinstvu Orehovac, odobrenog broja 1860.

Kako je navedeno na sajtu hrvatskog resornog ministarstva, iz prodavnica su povučena pileća prsa LOT 170324, pileći batak i karabatak LOT 170324 proizvedeno 24. marta 2017. godine.

U Srbiji je, početkom novembra prošle godine Leskovac je protresla epidemija salmonele, kada je više od 100 dece iz predškolskih ustanova bilo zaraženo, podsećaju „Večernje novosti“.