banner-image

Info dan za mlade preduzetnike

U petak, 21. aprila 2017. godine u Novom Sadu, u Startit centru, biće održan Info dan za mlade preduzetnike i sva mala i srednja preduzeća. Organizuju ga EU info point Novi Sad, Univerzitet u Novom Sadu i Poslovni inkubator Novi Sad, a biće predstavljeni projekti Erazmus za mlade preduzetnike i Evropska preduzetnička mreža.

Kako navode organizatori, cilj info dana je pružanje informacija mladim preduzetnicima o mogućnostima, konceptu i pogodnostima pristupa novom tržištu, potencijalnim prilikama za saradnju sa inostranim partnerima, koja će im olakšati pokretanje novog ili jačanje već postojećeg preduzeća.

Evropska preduzetnička mreža ima cilj da pomogne, kako istraživačkim grupama, tako i malim i srednjim preduzećima u Srbiji da ostvare kontakte sa potencijalnim partnerima u zemlji i inostranstvu i uspešno konkurišu za razvojne projekte, kao i za ostale vidove komercijalne saradnje.

Više informacija o tome može se naći na: http://een.ec.europa.eu.

Erazmus za mlade preduzetnike pruža mogućnosti profesionalnog višemesečnog besplatnog usavršavanja u inostranim preduzećima za mlade preduzetnike (do tri godine postojanja preduzeća) i nezaposlene. Takođe, preduzeća koja postoje duže od tri godine mogu da ugoste preduzetnike iz Evrope.

Više informacija dostupno je na sajtu: http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/.

Učesnici na Info danu za mlade preduzetnike prijavljuju se na mail [email protected] ili na telefon +381 21 451 625 najkasnije do 20. aprila 2017. godine.

U prilogu je agenda Info dana.

{download}87{/download}