banner-image

Opština Bujanovac daje sredstva za razvoj poljoprivrede

Opština Bujanovac je raspisala konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi u 2017.godini .
Pravo na podsticaje u poljoprivredi imaju poljoprivredna gazdinstva i porodična poljoprivredna gazdinstva sa područja opštine Bujanovac koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Sredstava za podsticaje u poljoprivredi koriste se za mere podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja iz godišnjeg Programa podrške, a naročito za: sektor mleko, sektor voća, grožđa, povrća (uključujući pečurke) i cveće, sektor ostali usevi ( žitarice, industrijsko aromatično i začinsko bilje i sektor pčelarstvo.
Iznos sufinansiranja utvrđuje se u procentu 80 % od ukupnog iznosa za realizovanu nabavku.

Pravo na sufinansiranje imaju fizička lica koja imaju prebivalište na teritoriji opštine Bujanovac, blagovremeno podnesu zahtev za dodelu sredstava, , upisana su u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Uredbom o Registru poljoprivrednih gazdinstava i da su u aktivnom statusu .

Isplata sredstava će se vršiti prema redosledu podnošenja zahteva do utroška sredstava obezbeđenih za ovu namenu u Budžetskoj 2017. godini.

Zahtev se podnosi na obrascu, koji se može uzeti, počev od dana objavljivanja konkursa na sajtu i oglasnoj tabli opštine Bujanovac.

(Jugpress)