banner-image

Izašao je AgroFin, prvi časopis o finansiranju agrara u Srbiji

Objavljeno je promo izdanje „AgroFin“-a, jedinog domaćeg časopisa u Srbiji specijalizovanog za finansiranje agrara. Izadavač magazina posvećenog problemu koji poljoprivrednike najviše boli – finansijama je novosadsko preduzeće “Agroposrednik, koje se, zastupajući “male kupce”, bavi posredovanjem u agrobiznisu.

Na stranicama prvog “Agrofina”mogu se pročitati informacije o svim izvorima finansiranja poljoprivredne proizvodnje, uključujući i, kako nadležni kažu, uskoro dostupne pretpristupne evropske fondove namenjene poljoprivredi i ruralnom razvoju, to jest IPARD program.

Može da se vidi koji su konkursi za subvencionisanje aktuelni, kakva je ponuda bankarskih kredita, daju li uvoznici mehanizacije popuste… Tu su i iskustva poljoprivrednika koji koriste kredite i subvencije, primeri uspešnih investicija i novih projekata.

“AgroFin” bavi se i ne manje važnom temom – udruživanjem poljoprivrednika, ali, ne na uobičajen način, već na način koji postaje sve bliži našim zemljoradnicima – putem interneta, odnosno, ”online”. Izdavač ”AgroFin”-a, preduzeće ”Agroposrednik”, uveliko se bavi ovim pitanjem. Ova kompanija, o čijem radu možete da čitate baš u ovom broju, oformila je ”e-Kooperativu”, internet zadrugu čiji je cilj, da zajedničkim nabavkama, za robe i usluge kupcima obezbedi povoljnije cene, a prodavcima bržu prodaju i veći obrt.

“Agroposrednik” poziva sva preduzeća i organizacije iz agrobiznis sektora da se jave radi poslovne saradnje. Za prve klijente pripremljene su atraktivne ponude za oglašavanje u ”AgroFin”-u, jedinom domaćem časopisu specijalizovanom za finansiranje agrara, kao i u partnerskim medijima i projektima. 

„AgroFin“ možete čitati i onlajn: http://e-kooperativa.rs/

(Agrosmart)