banner-image

Ruska rampa za crnogorsko vino

Ruska federalna služba za nadzor u sferi zaštite prava potrošača „Rospotrebnadzor“ zabranila je uvoz u Rusiju proizvoda najvećeg proizvođača vina iz Crne Gore ’Plantaže 13. jul‘ zbog lošeg kvaliteta, saopštila je pres-služba resora.

Kako se navodi u saopštenju Federalne službe, tokom 2017. godine otkrivene su 24 partije alkoholnih proizvoda koje su proizvele ’Plantaže 13. jul‘, koje nisu bile u skladu sa zahtevima kvaliteta i bezbednosti važećeg zakonodavstva u oblasti prava zaštite potrošača i sanitarno-epidemiološkog blagostanja stanovništva.

U resoru su naveli da je tokom istrage u vinu otkriveno prisustvo pesticida i plastike. Partija alkoholnih proizvoda koja ne odgovara ustanovljenim standardima povučena je sa tržišta, dok su materijali predati sudu.

Bez obzira na upozorenja ’Rosoboronadzora‘, proizvođač ’Plantaže 13. jul‘ do danas nije objavio da je ispunio tražene zahteva u oblasti zaštite prava potrošača i osiguranju bezbednosti alkoholnih proizvoda koji se uvoze u Rusku Federaciju..

Uzimajući to u obzir „Rospotrebnadzor“ je od dana 26. 04. 2017. obustavio uvoz alkoholnih pića crnogorskih „Plantaža“ u Rusiju.

(Sutnik)