banner-image

Do 100.000 za nove ideje iz oblasti zdrave hrane

Kompanija PepsiCo pozvala je preduzetnike iz cele Evrope da učestvuju u PepsiCo Nutrition Greenhouse inkubatorskom programu kreiranom da neguje rast brendova u nastajanju, a koji su usredsređeni na zdravu ishranu i zdrav način života, kada je u pitanju industrija hrane i pića, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Ovaj novi program u središte pažnje stavlja proizvode namenjene potrošačima u Evropi i nastoji da prepozna do osam pionirskih brendova u oblasti ishrane. Svaka od odabranih kompanija će dobiti donaciju u iznosu od 25.000 EUR i priliku za učešće u šestomesečnom inkubatorskom programu putem virtuelnih i događaja sa ličnim prisustvom, uključujući i povezivanje sa predstavnicima PepsiCo-a, čija ekspertiza može da im pomogne u prevazilaženju tržišnih izazova u cilju ostvarivanja rasta.

Odabrane kompanije će dobiti priliku za partnerstvo sa PepsiCo stručnjacima koji rade na brendovima poput LJuaker-a, Alvalle, Naked i Tropicane, a koji će im pomoći da realizuju sopstveni tržišni potencijal. Na kraju programa, pobednička kompanija će biti nagrađena sa 100.000 EUR u cilju daljeg razvijanja poslovanja. Prihvatanjem donacije, pobednik produžava ekskluzivna prava sa kompanijom PepsiCo za period od šest meseci kako bi se ulaganje nastavilo na osnovu međusobno dogovorenih uslova.

PepsiCo Nutrition Greenhouse će se, kako se dodaje, fokusirati na pomoć brendovima u nastajanju tako da ostvare svoj tržišni potencijal pružajući optimizovano vođenje brenda, razvoj proizvoda, upravljanje lancem snabdevanja, pridobijanje kupaca i distribuciju. Program je usmeren i na rešavanje problema ranih faza razvoja biznisa kao što su planiranje poslovanja, strukturisanje kompanije i prikupljanje sredstava.

Preduzetnici čiji brendovi ostvaruju prodaju manju od 2 mil EUR pozvani su, navedeno je, da se informišu o programu i prijave putem sajta www.nutritiongreenhouse.com do 15. maja 2017. godine

(Ekapija)