banner-image

Na novosadskom sajmu izložba 1.500 životinja

U okviru stočarske izložbe na 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu biće predstavljeno više od 1.500 živih eksponata. Posetioci će imati priliku da vide 150 goveda, 94 konja, 38 koza, više od 500 ovaca, 250 svinja i više od 500 sitnih životinja i živine. I ove godine vlada veliko interesovanje za ovčarstvo. Kako se očekuje, biće izloženi najbolji primerci lipske ovce, virtemberg, bergamo, il de frans i svrljiške ovce, kao i za kozarstvo gde će biti predstavljena alpino rasa.
Ocenjivanje goveda, konja, svinja, ovaca, koza i živine organizovaće se 11, 12 i 13. maja, a najkvalitetnija grla na jednom mestu posetioci će imati priliku da vide na Dan stočara, u četvrtak, 18.maja. Hala 12 rezervisana je za izložbu goveda na kojoj će biti 150 reprezentativnih grla 17 izlagača simentalske rase, holštajn frizijske, šarole i drugih. U Hali 31, 14 izlagača  će u posebnim kućicama sa boksovima, predstaviti čiste rase svinja: landras, veliki jorkšir, hempšir i durok. Posetioci U Hali 24  biće organizovana izložba nekonvencionalne stočarske proizvodnje, odnosno ukrasne živine, golubova, kunića, akvaristika i teraristika, dok će u Hali 23 posetioci moći da vide različite pčelarske proizvode i opremu za ribarstvo.
U okviru Dana stočara, u stočnom delu, na jezeru, održaće se izložba ribarskog gazdinstva „Delta Agrar“ koja na površini od 500 kvadratnih metara.

(Novosadski sajam)