banner-image

Otvorena kancelarija Instituta za ruralni razvoj u Bogatiću

U novootvorenoj kancelariji, poljoprivrednici, privrednici, zadruge i udruženja poljoprivrednika moći će da se informišu o aktuelnim podsticajima, dobiju pomoć pri popunjavanju, pripremi i pribavljanju konkursne dokumentacije potrebne radi konkurisanja za podsticaje, kao i da dobiju pomoć pri izradi biznis planova radi konkurisanja za kredite kod poslovnih banaka i nekomercijalnih institucija i fondova, preneo je portal „Mačva info“.

-Sa ciljem pružanja sveobuhvatne podrške razvoju seoskih područja u januaru mesecu ove godine osnovan je Institut za ruralni razvoj, sa sedištem u Glušcima. Naša novootvorena kancelarija u Bogatiću služiće kao servis poljoprivrednicima koji više neće morati da zapostavljaju svoju proizvodnju da bi čekajući u redovima prikupili potrebnu dokumentaciju za konkurisanje, istakla je direktorka Instituta Ivana Pajić.

Poljoprivrednici će, dodala je, moći da u potpunosti povere pribavljanje konkursne dokumentacije ovoj kancelariji ili da zatraže pomoć u pripremi i proveri ispravnosti konkursne dokumentacije.

-Pored toga što će moći da dobiju sve informacije o aktuelnim podsticajima i da zatraže našu pomoć pri prepremi dokumentacije poljoprivrednici ali i udruženja poljoprivrednika, preduzetnici, poljoprivredna preduzeća, seosko-turistička domaćinstva i udruženja građana moći će da nam se obrate i radi izrade projekata, biznis planova, da zatraže pomoć pri registraciji udruženja ili proizvodnje, pomoć pri pozicioniranju na tržištu, izradi marketing strategija, brendiranju proizvoda i pregovorima sa otkupljivačima. Takođe, ubrzo ćemo organizovati i informativne sesije o IPARD programu i pružaćemo pomoć i kod konkurisanja za sredstva iz tog fonda, rekla je Ivana Pajić. 

Informacije o svim vrstama pomoći zainteresovani mogu dobiti u ovoj kancelariji svakog radnog dana u periodu od 10 do 14 časova, putem telefona 061/235-96-93 i imejl adrese [email protected].