banner-image

Španske kompanije u nedelju na Sajmu poljoprivrede

Osam španskih kompanija, lidera u oblasti poljoprivredne tehnologije i opreme, predstaviće se na 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i podeliti svoja iskustva i praksu sa srpskim poljoprivrednicima.  

 

U nedelju, 14. maja, predstavnici kompanija Invernaderos IMA, Caudal Extruline Systems, Control De Heladas, Rosal Instalaciones Agroindustriales, Agralia, Irconfort, Hefe Fertilizer i Javier Cámara, upoznaće poljoprivrednike i predstavnike agrobiznis sektora u Srbiji s mogućnostima saradnje sa ovim uspešnim španskim firmama.

Reč je o proizvođačima opreme za plastenike, sistema za navodnjavanje, opreme i fabrika za proizvodnju stočne hrane…

Recimo, kompanija “Agralia” proizvodi folije za plastenike, mreže za zasenu, mreže za zaštitu od ptica i insekata, protivgradne mreže i mreže za zaštitu od vetra, panele za uštedu energije…

“Hefe fertilizer”radi na razvoju novih agrohemijskih rešenja, namenjenih održivoj poljoprivredi. Proizvodi organska i neorganska đubriva, bez ostataka i sa garancijom kvaliteta, od kojih neka imaju i “ekocert”  sertifikate.

“Rosal” dizajnira i gradi fabrike za proizvodnju hrane za životinje, po principu „ključ u ruke“. Fabrike imaju kapacitet do 200 tona na sat. Proizvode i obezbeđuju prateću opremu, pomoćne i rezervne delove.

U poslednjih pet godina robna razmena između Republike Srbije i Kraljevine Španije je u kontinuiranom porastu, a pored toga smatra se da postoji dosta prostora za unapređenje ekonomskih odnosa. Iz Španije, Srbija je u 2016. godini nešto više uvozila nego izvozila, pa je tako na prvom mestu bilo svinjsko meso čiji se uvoz povećao za 7,11 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok su se na drugom mestu našli delovi i oprema za motorna vozila.

(Agrosmart)