banner-image

Horizont 2020 – kako da postanete MSP zvezda

EU info point Novi Sad, Privredna komora Srbije i Poslovni inkubator Novi Sad uz podršku Evropske mreže preduzetništva (EEN) organizuju u ponedeljak, 15. maja 2017. na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu panel diskusiju „Horizont 2020 – kako da postanete MSP zvezda“. Nakon panel diskusije biće održani i Međunarodni poslovni susreti u kojima će učestvovati preduzeća i organizacije iz 17 zemalja.

Panel „Horizont 2020 – kako da postanete MSP zvezda“ počinje u 9 i 30 časova u Kongresnom centru Novosadskog sajma, a diskusiju će otvoriti konsultantkinja za Horizont 2020 Nataša Vujnović Sedlar, koja će dati osnovne informacije o tom programu. Deo Horizont-a 2020 je projekat „Katana“, kojeg će predstaviti Milan Šolaja, osvrćući se na podršku razvoju inovativnih ideja za potrebe poljoprivredno-prehrambenog sektora.

O benefitima korišćenja pametnih tehnologija u poljoprivredi za farmere govoriće Vladan Minić predstavljajući projekat „Gates“, a o uslovima kreditiranja za mala i srednja preduzeća govoriće predstavnik Italijanske agencije za spoljnu trgovinu Đovani Madofa.

Za Međunarodne poslovne susrete AgroB2B@NS Fair koje organizuje Evropska preduzetnička mreža – Privredna komora Srbije zajedno sa Poslovnim inkubatorom Novi Sad i EU info pointom Novi Sad prijavljeno je 138 učesnika i dosad zakazano 107 sastanaka. Učesnici su preduzeća i organizacije iz BiH, Bugarske, Kine, Hrvatske, Češke Republike, Nemačake, Italije, Litvanije, Meksika, Holandije, Nigerije, Rumunije, Srbije, Slovenije, Španije, Turske i Ukrajine.

Pomenimo, u okviru EEN radi 17 sektorskih grupa, između ostalih i „agrofud“ sektor. Srpski konzorcijum u okviru te sektorske grupe organizuje dva puta godišnje Međunarodne poslovne susrete. Prvi put na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, svakog maja (AgroB2B@NS Fair), a potom u septembru  na Forumu o organskoj proizvodnji u Selenči (AgroOrganicB2B). Ove godine EU info point Novi Sad  koorganizator je i jednih i drugih poslovnih susreta.

AgroB2B@NSFair želi da podstakne poslovnu saradnju izraženu kroz veći obim razmene prehrambenih proizvoda sa inostranstvom, kroz povezivanje proizvodnje, zajedničkih ulaganja i nastupa na trećim tržištima, ali i saradnju u oblasti razmene znanja i tehnologije i posebno u unapređenju konkurentnosti kroz zajedničko učešće u nacionalnim i evropskim programima i fondovima.

Detaljnije informacijo o ovim poslovnim susretima mogu se naći na adresi http://agrob2b2017.talkb2b.net/.

(Agrosmart)