banner-image

Na kioske je stigao AgroFin, jedini časopis o finansiranju agrara

U prodaji je prvi broj „AgroFin“-a, jedinog domaćeg časopisa u Srbiji specijalizovanog za finansiranje agrara. Izdavač je novosadsko preduzeće “Agroposrednik”, koje se, zastupajući “male kupce”, bavi posredovanjem u agrobiznisu.

Prvi “AgroFin” sadrži korisne informacije o svim izvorima finansiranja poljoprivredne proizvodnje, kao i detaljan vodič kroz 84. međunarodni poljoprivredni sajam koji danas, 13. maja, počinje u Novom Sadu. Takođe, čitaoci će u “AgroFinu” naći i mapu Sajma koja će dobro doći svima koji dođu na ovu manifestaciju.

U prvom broju, a tako će biti i u svim narednim izdanjima, može da se vidi koji su konkursi za subvencionisanje aktuelni, kakva je ponuda bankarskih kredita, daju li uvoznici mehanizacije popuste… Tu su i iskustva poljoprivrednika koji koriste kredite i subvencije, primeri uspešnih investicija i novih projekata.

“AgroFin” bavi se i ne manje važnom temom – udruživanjem poljoprivrednika, ali, ne na uobičajen način, već na način koji postaje sve bliži našim zemljoradnicima – putem interneta, odnosno, ”online”. Kompanija “Agroposrednik” oformila je ”e-Kooperativu”, internet zadrugu čiji je cilj, da zajedničkim nabavkama, za robe i usluge kupcima obezbedi povoljnije cene, a prodavcima bržu prodaju i veći obrt.

“Agroposrednik” poziva sva preduzeća i organizacije iz agrobiznis sektora da se jave radi poslovne saradnje. Za prve klijente pripremljene su atraktivne ponude za oglašavanje u ”AgroFin”-u, kao i u partnerskim medijima i projektima. 

(Agrosmart)