banner-image

Otvoren Poljoprivredni sajam, 1.500 izlagača iz 60 zemalja

Međunarodni poljoprivredni sajam, 84. po redu, danas je na Novosadskom sajmu otvorio prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić koji je istakao da je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala privrednog razvoja Srbije i da će vlada nastaviti da pomaže kako poljoprivredne proizvođače tako i prerađivačku industriju.

Sajam u Novom Sadu, održava se do 19. maja nastupiće više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja, a zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Bosna i Hercegovina.

Poljoprivredni sajam u izlagačkom delu za deset odsto veći od prošlogodišnjeg, koji je za isto toliko bio veći od prethodnog, što govori da je trend rasta broja izlagača i rasta povećanja zakupljenog izlagačkog prostora nastavljen.

Po tradiciji svi posetioci Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu sa kupljenom ulaznicom stiču pravo učešća u nagradnoj igri u kojoj je glavna premija traktor čija je vrednost 20.500 evra, a čiji je darodavac Kompanija Agropanonka.

Cena pojedinačnih ulaznica je 600 dinara, a grupnih 400 dinara.

Novosadski sajam nastavlja sa praksoom organizovanja porodičnog dana u okviru kog svi članovi jedne porodice na Sajam mogu ući uz samo jednu kupljenu ulaznicu, a taj porodični dan je u nedelju 14. maja.

Na ovogodišnjoj izložbi stoke, koja je po tradiciji jedna od najznačajnijih segmenata sajma, posetioci će imati priliku da vide 1.500 najkvalitetnijih grla stoke, što je za 300 više u odnosu na prošlogodišnji.

Među izloženom poljoprivrednom mehanizacijom posebno se ističe kombajn za šećernu repu čija je cena oko 600.000 evra bez PDV.

(Agencije)