banner-image

Mića II zvanični i nezvanični šampion sajma

Ponos ovčarske farme Gorana Čolića iz Bogatića, kod Šapca, ovan „Mića II“, sa svojih 167 kilograma najteži je ovan na 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, a izložen je na otvorenom prostoru 34, kod “Manježa”. Ovaj ovan ujedno je proglašen šampionom Novosadskog sajma u rasi virtemberg.

„Na izložbi ovaca ima zaista dosta šampiona u različitim rasama i kategorijama. Ja zaista nisam ni razmišljao o tome da je „Mića II“ najteži ovan na Sajmu, ali izgleda da je zaista tako, jer mi svi govore da na Sajmu većeg nema. Naravno da mi je drago zbog toga jer je moj ovan pored one zvanične šampionske titule osvojio i ovu nezvaničnu da je najveće i najrobusnije grlo na izložbi ovaca“, rekao je Ćolić.

On kaže da je „Mića II“ star 16 meseci i da dnevno pojede „onoliko koliko želi i koliko mu se prohte“. O prodaji svog miljenika Čolić ne razmišlja, naglasivši da je već nekoliko puta odbijao izuzetno primamljive novčane ponude.„Mića II“ je priplodni ovan i, kako reče njegov vlasnik, maksimalno kvalitetno obavlja svoj posao.

(Sajam)