banner-image

Za agrar NLB banka spremila 50 miliona evra

-Kako bismo izašli u susret poljoprivrednicima na najbolji mogući način, kreirali smo novi koncept saradnje sa poljoprivrednicima – „NLB na polju“: Ovaj koncept NLB banke podrazumeva formiranje jakog tima savetnika za poljoprivredu koji čini sada već više od 20 koleginica i kolega koji imaju veliko iskustvo u radu sa poljoprivredom, veći deo njih su i sami iz porodica koje se bave poljoprivredom, i koji su poljoprivrednicima na raspolaganju tamo gde su im najpotrebniji, na polju. Zahvaljujući novom konceptu prošle godine podržali smo agro segment sa 22 miliona evra kredita za različite namene, a ove godine smo za podršku poslovanju poljoprivrednika obezbedili čak 50 miliona evra – istakao je danas na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora ove banke.

On je dodao da je NLB banka izuzetno aktivna u saradnji sa poljoprivredom i u ovom segmentu se može pohvaliti tržišnim učešćem od čak osam odsto.

Biljana Petrović, direktorka Odeljenja za upravljanje prodajom agro biznisu dodala je da NLB banka poljoprivrednicima nudi kredite za sve potrebe koje imaju, a nisu u mogućnosti da ih realizuju iz sopstvenih izvora.

-Ove godine smo potpisali ugovore sa više dilera mehanizacije gde nudimo čak i kamatu od nula odsto do nekih specijalnih uslova, u zavisnosti od konkretnog dilera i konkretne mehanizacije koja se finansira, rekla je Biljana Petrović.

Ovom prilikom, uručeni su ključevi prvog traktora za koji je NLB banka odobrila kredit u saradnji sa svojim partnerom, Agropanonkom. Predstavljen je i NLB Organic, konkurs namenjen organskim proizvođačima, u okviru kojeg se tri najbolja projekta nagrađuju sa ukupno milion i po dinara. Konkurs traje već šestu godinu, do sada je u njemu učestvovalo 293 projekta Ovogodišnji konkurs privukao je veliku pažnju, pa je na adresu NLB banke pristigao rekordan broj od čak 67 projekata. 

(Agrosmart)