banner-image

Pao poljoprivredni avion kod Apatina

Poljoprivredni avion kojim je upravljao pilot Radovan Šegrt (65) iz Novog Sada srušio se juče oko 13 sati u Apatinu kod Ribareva tokom prskanja pšenice u poljoprivrednom preduzeću “Delta Agrar”, javio je apatinski Radio Dunav.

Pilot na sreću nije povređen a uzrok pada aviona tipa Dromader vlasništvo Avio kluba iz Zrenjanina je kvar na motoru.

Prema rečima pilota, Radovana Šegrta nesreća se dogodila na kraju aviotretmana koji je obavljan na parceli 206 uz Lovačku šumu kod Ribareva.

„Na samoj parceli koju smo tretirali nalazi se i komad šume koji je neophodno nadletati kako bi se obavilo prskanje. U poslednjem naletu, kada sam krenuo podizati letelicu došlo je do gašenja motora. Umesto uletanja u krošnje uspeo sam avion usmeriti na susednu oranicu, ali nakon izbegavanja stabala i kanala jedan od točkova je uleteo u mekano tlo što je izazvalo prevrtanje“, kaže Šegrt, i dodaje da je brzina kojom je padao bila oko 100 kilometara na čas.

Iako okrenut naglavačke, uz lakše povrede ruke i vrata, Šegrt je uspeo napustiti letelicu kako bi dočekao dolazak pomoći. Ovaj iskusni pilot kaže da je tokom svoje dugogodišnje karijere imao nekoliko manjih incidenata i da je veoma srećan što je u ovoj nezgodi uspeo da izbegne uletanje u šumu za koju veruje da sigurno ne bi preživeo.

Materijalna šteta na letelici se još utvrđuje, saznaje Radio Dunav,  i ona će u narednim danima biti transportovana u delovima za Novi Sad. Uviđaj su izvršili policijski službenici u pratnji javnog tužioca a o događaju je obavešten Centar za utvrđivanje nesreća u saobraćaju u Beogradu čiji je će inspektor u narednom periodu utvrditi tačan uzrok pada letelice.

(Dnevnik)