banner-image

Udruženjima do 900.000 za zaštitu životne sredine

Ministarstvo poljoprivrede i  zaštite životne sredine raspisalo je Javni konkurs za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti životne sredine u 2017. godini. Cilj konkursa je unapređenje životne sredine kroz jačanje svesti o značaju njene zaštite. Prioritet pri dodeli sredstava imaće tematske oblasti vezane za zaštitu prirodnih vrednosti, zaštitu zemljišta, zaštitu voda, promociju Arhuske konvencije, promociju zelene ekonomije i finansiranje životne sredine.

Konkurs je na stranici Ministarstva objavljen 24. maja  i  trajaće 15 dana od dana objavljivanja.

Ukupan iznos sredstava po ovom konkursu iznosi 20 miliona dinara, a maksimalna potraživanja po korisniku ne smeju biti veća od 900.000 dinara. Projekti po ovom konkursu mogu da dobiju do 80 odsto sredstava u odnosu na ukupnu vrednost projekta.

Pravo učešća na konkursu imaju udruženja i zadužbine koji deluju na teritoriji Republike Srbije, a koja svoje ciljeve prema statutarnim odredbama ostvaruju u oblasti životne sredine. Projekti obuhvaćeni ovim konkursom moraju se realizovati na teritoriji Republike Srbije, najkasnije do kraja novembra tekuće godine.

Tekst konkursa može se pogledati ovde.

(Agrosmart)