banner-image

Pokrajina nastavlja da ulaže u navodnjavanje

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, uručio je još novih 100 ugovora poljoprivrednicima iz Vojvodine koji su dobili bespovratna sredstva za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara. Ukupna vrednost investicija u sisteme za navodnjavanje je 65,5 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno 39,4 miliona dinara.

Radojević je kazao da će se realizacijom tih investicija na teritoriji Vojvodine navodnjavati novih 557 hektara, od toga 532 hektara vodom iz bunara, a 25 hektara vodom iz kanala.

„Ova podsticajna mera naišla je na posebno interesovanje poljoprivrednika mlađih od 40 godina, zatim žena nosioca poljoprivrednih gazdinstava, te onih koji se bave poljoprivredom u otežanim uslovima rada. Svi oni su od ove godine prepoznati u koncipiranju mera Sekretarijata za poljoprivredu“, kazao je Radojević dodajući da su po tom osnovu danas sredstva dobila 63 poljoprivrednika.

Kako je Radojević još napomenuo, zaključno sa današnjim potpisivanjem ugovora, dodeljeno je ukupno 307 ugovora za nabavku sistema za navodnjavanje. Ukupna vrednost investicija je 251 milion dinara, od čega je Pokrajina obezbedila sredstva u visini od 146 miliona dinara. To je omogućilo da od početka 2017. godine pod sistemima za navodnjavanje bude novih 1.676 hektara.

„Uveren sam da ćemo ovim tempom nastaviti, jer ćemo nakon rebalansa pokrajinskog budžeta raspisati novi konkurs za nabavku sistema za navodnjavanje“, kazao je Radojević.