banner-image

Malinari Srbije traže smenu direktora Instituta u Čačku

Asocijacija udruženja proizvođača malina i drugog jagodičastog voća “Malinari Srbije” reagovala je na osnovu vesti da je dr Aleksandar Leposavić iz čačanskog Instituta za voćarstvo kažnjen dva meseca po 20 odsto od plate zbog izjave o istinitom i činjeničnom stanju u kom se nalaze srpski malinjaci.

“Predstavnici “Malinara Srbije” su na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, zahtevali od nadležnih da nosioci procene o stanju u malinjacima i štetama, kao stručni kadar budu Institut za voćarstvo, Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Ministarstva poljoprivrede i poljoprivredni inžinjeri zaposleni u lokalnim samoupravama.

Dr Aleksandar Leposavić, koji je dao izjavu da je oštećenje u malinjacima i do 50% i da se nalaze u veoma teškom stanju je izneo istinite činjenice, a to su komisije na terenu i potvrdile”, ističu iz udruženja “Malinari Srbije”.

Na sednici Upravnog odbora Asocijacije “Malinari Srbije”, održanoj juče doneta je odluka da se traži smena Milana Lukića, direktora Instituta za voćarstvo “Čačak”, zbog kažnjavanja dr Aleksandra Leposavića.

(Glas zapadne Srbije)