banner-image

Ko je sejao kod Sombora, da se sam prijavi

Grad Sombor pozvao poljoprivredne proizvođače (pravna i fizička lica) da se sami prijave ukoliko su nelegalno koristili državno poljoprivredno zemljište. Protiv onih koji se ne prijave primeniće se zakonom propisana mera – skidanje useva sa uzurpiranog poljoprivrednog zemljišta

Radna grupa koju je imenovala gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, pozvala je sva pravna i fizička lica da se prijave ukoliko su bez pravnog osnova obradila državno poljoprivredno zemljište, odnosno zemljište u javnoj svojini grada Sombora.

Ovaj poziv temelji se na odredbi Odluke o skidanju useva sa poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini Republike, odnosno Grada Sombora, saglasno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu.

Prijavljivanje se može izvršiti svakog radnog dana u vremenu od 7.30 do 15 časova, u prostorijama Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Sombora, prizemlje Gradske uprave (zgrada Županije), kancelarije broj 50 i 55.

Protiv pravnih i fizičkih lica koja su bez pravnog osnova obradila državno poljoprivredno zemljište, a nisu izvršila prijavljivanje, na osnovu podataka Poljočuvarske službe grada Sombora, primeniće se zakonom propisana mera – skidanje useva sa uzurpiranog poljoprivrednog zemljišta.

Takođe, protiv pravnih i fizičkih lica koja su bez pravnog osnova obradila državno poljoprivredno zemljište primeniće se i druge zakonom propisane mere, stavljanje poljoprivrednog gazdinstva u pasivan status i pokretanje odgovorajućih sudskih postupaka od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Uprave za poljoprivredno zemljište.

(Dnevnik)