banner-image

Dan polja u Beloj Crkvi

Više od 900 učesnika ovogodišnjeg dana polja u Beloj Crkvi je moglo da isprati put koji prelaze visokokvalitetni plodovi jabuke, od savremenih zasada (razmak u redu 40 cm, sistem kap po kap, protivgradne mreže, antifrost sistem…) do najmodernije ULO hladnjače sa kalibratorima i pakirnicom kapaciteta 6000 tona. Domaćin, PIK „Južni Banat“ u Beloj Crkvi je uz pomoć suorganizatora – Agromarket, Fitofert, Villager, Syngenta, Bayer Crop Sciences, DuPont, Dow AgroSciences, po osmi put ugostio i spojio proizvođače, apotekare, stručnjake iz cele Srbije ali i Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore,  Kosova, Makedonije.

Pored voćarskog programa, izuzetno atraktivan program odvijao se i na tzv. donjem terenu, gde su predstavljena rešenja koje kompanija Agromarket nudi za suzbijanje korova u usevima kukuruza i suncokreta ali i fungicida, odnosno insekticida u usevu uljane repice. Izuzetno atraktivan je bio i punkt Villager, na kome su stručni saradnici predstavili najnovije uređaje, a organizovano je i takmičenje u preciznoj seči panja i kosidbi. U drugom delu ove manifestacije, druženju, uz bogato posluženje, u izvlačenju nagrada, srećni dobitnici su uz lepe uspomene poneli svojim kućama i poklone.

Nakon uspešno organizovanog dana polja ipak najveće zadovoljstvo je ako se na sledećem, devetom po redu okupljanju, pojave voćari koji su preslikali belocrkvansku školu voćarstva u svojoj sredini. A upravo tome i služe dani polja. 

(Agromarket)