banner-image

Ko je iz Žitišta da prijavi imovinu u Rumuniji

Građani opštine Žitište, koji poseduju imovinu na teritoriji Rumunije, pozvani su da je hitno prijave Odeljenju za privredu, urbanizam, putnu privredu, stambeno – komunalne poslove i zaštitu životne sredine u Žitištu.

Prijavu građani mogu podneti na propisanom obrascu, do 30. juna ove godine, do 13 časova, odnosno u svojim mesnim zajednicama do 29. juna, u isto vreme.

Poziv se odnosi na naše građane koji imaju imovinu u Rumuniji i koja im je oduzeta, odnosno vraćena u potpunosti ili delimično, ili nije vraćena po podnetom zahtevu. Ova akcija se sprovodi u cilju predlaganja mera za rešavanje pitanja vraćanja nacionalizovanog zemljišta između Republike Srbije i države Rumunije.

– Dopis Ministarstva finansija Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo upućen je sa namerom da se pribave precizni podaci o imovini naših državljana u Rumuniji, broju naših građana koji su uputili zahtev za vraćanje oduzete imovine, kao i o licima i poljoprivrednom zemljištu koje je vraćeno po osnovu rumunskih propisa o denacionalizaciji. Naša država želi da pomogne svojim građanima, koji imaju imovinu u Rumuniji, a prijavljivanje je jedan od prvih koraka u tom cilju – kaže Ranko Uzelac, koji je lice za kontakt za ova pitanja u Opštini Žitište.

Objava i formular za prijavu objavljeni su na zvaničnom sajtu Opštine Žitište.

(Dnevnik)