banner-image

Krediti za poljoprivrednike s kamatom jedan i tri odsto

Banka Crédit Agricole Srbija u saradnji sa Ministarstvom poljoprovrede i zaštite životne sredine odobrava subvencionisane kredite za poljoprivredu u dinarima sa fiksnim kamatnim stopama do tri odsto godišnje, odnosno do jedan odsto  godišnje za povlašćene kategorije.

Subvencionisani krediti namenjeni su nabavci repromaterijala za biljnu ili stočarsku proizvodnju i za osnovna sredstva. Osim toga, ove godine, su na raspolaganju i krediti za kupovinu mehanizacije sa rokom otplate do pet godina.

Krediti se odboravaju poljoprivrednim gazdinstvima, preduzetnicima kao i pravnim licima sa fiksnim kamatnim stopama do tri odsto.

Pravo da sredstva dobiju po po kamatnoj stopi od svega jedan odsto imaju povlašćene kategorije u koje spadaju žene nosioci poljoprivrednog gazdinstva, mladi farmeri – do 40 godina starosti i nosioci gazdinstva koja su registrovana na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Maksimalni iznos kredita za poljoprivredna gazdinstva i preduzetnike je do šest miliona dinara, dok za pravna lica on iznosi do 18 miliona dinara. U zavisnosti od namene i roka za vraćanje kredita kojai može biti od jedne do pet godina, otplata kredita je moguća u mesečnim, kvartalnim, polugodišnjim ili godišnjim ratama.

Rok zapodnošenje zahteva je 01.11. 2017. godine, a bankarski službenici Crédit Agrciole Srbija, specijalizovani za poljoprivredno bankarstvo, su na raspolaganju svim klijentima za savetodavne usluge i detaljnije informacije o ovom programu.