banner-image

Isplata prvih subvencionisanih kredita – Prokredit banka daje 100 miliona

Zahtevi za dobijanje subvencionisanih agro kredita, koje je Prokredit banka u ime svojih klijenata uputila Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, pripremaju se za isplatu i to će biti prvi poljoprivredni krediti sa subvencijama koje će domaći proizvođači dobiti u 2017. godini.

Reč je o više od 30 zahteva, vrednih preko 100 miliona dinara, a čija se isplata očekuje u narednih nekoliko dana.

– Interesovanje domaćih poljoprivrednika za ovogodišnjim subvencijama je izuzetno veliko i naša banka će i ovoga puta svima koji nam se obrate pružiti maksimalnu podršku kako bi iskoristili pravo i mogućnost da konkurišu za ove značajne podsticaje. Prokredit banka je već godinama najuspešnija domaća banka u isplati subvencionisanih agro kredita domaćim proizvođačima i sudeći prema broju zahteva, ali i brzini kojom sve te zahteve obrađujemo, naša banka će i ove godine biti lider kada je reč o isplati subvencionisanih kredita – istakla je Ana Milić, direktor Sektora za privredu i poljoprivredu Prokredit banke.

Tokom prošle godine, Prokredit banka je isplatila više od 1.600 subvencionisanih agro kredita u vrednosti preko 21 milion evra, čime je podržala dalje investicije u proizvodnju, kao i modernizaciju opreme i mehanizacije mnogobrojnih poljoprivrednih gazdinstava širom zemlje.

– Državne subvencije su značajan podsticaj za proizvođače i jedan od načina na koji mogu veoma povoljno da unaprede svoje poslovanje. Za nas u Prokredit banci je to samo još jedna prilika da sve koji sarađuju sa nama podržimo i omogućimo im da pravilno iskoriste podsticajna državna sredstva. Iz tog razloga, pozivamo sve zainteresovane poljoprivrednike da nam se jave ili da posete neku od naših ekspozitura kako bi se upoznali sa svim prednostima ovog programa, ali i kako bi u razgovoru sa našim stručnjacima na vreme pripremili sve što je potrebno za dobijanje državnih subvencija – objašnjava Ana Milić.