banner-image

Više od 35.000.000 za unapređenje lovstva u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za raspodelu budžetskih sredstava u svrhu unapređenja lovstva na teritoriji AP Vojvodine.
Cilj ovog konkursa je unapređivanje stanja populacije divljači i njenih staništa, opremanje korisnika lovišta i praćenje stanja pojedinih vrsta divljači na teritoriji Pokrajine, a za ove namene biće izdvojeno do 35.066.115,83 dinara
Od toga je za izradu i realizaciju programa i projekata razvoja lovstva i unapređivanja stanja populacije divljači i njenih staništa opredeljeno do 26.366.115,83 dinara, Ova sredstva namenjena su za sufinansiranje izgradnje objekata kao što su prihvatilišta za fazanske piliće, bunari i pojilišta za divljač, uređenje poligona za fazane, izgradnju i rekonstrukciju objekata za obradu trofeja, podizanje remiza za divljač, izgradnju objekta za uzgoj divljači, izgradnju ili rekonstrukciju ograde u lovištima posebne namene, izgradnju visokih drvenih natkrivenih čeka, niskih drvenih natkrivenih čeka i – hranilišta za divljač.
Za druge namene u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu izdvojiće se do 8.700.000,00 dinara. Ovaj novac biće utrošen za sufinansiranje nabavke opreme za korisnike lovišta, istraživanja realnog prirasta zeca, projekte istraživanja smanjenja brojnosti populacije zeca i uticaja pesticida na mortalitet zečeva i projekte unapređenja stanja u lovištima.

Prijave na konkurs sa ostalom potrebnom dokumentacijom podnose se do utroška sredstva, a najkasnije do 14.09.2017. godine.

Komplatan tekst konkursa može se pročitati ovde.