banner-image

13. SPIT biće u Kaću 18. jula

Tradicionalna manifistacija SPIT koju organizuje udruženje poljoprivrednika Klub 100P plus održava se ove godine trinaesti put – 18. jula, na imanju porodičnog gazdinstva Vojislava Maleševa, pored puta Kać-Budisava.

Počinje u 8 i 30 časova, a svečano otvaranje biće u 10 i 30.

Sudeći po najavi organizatora, i ova smotra poljoprivredne industrije i trgovine, kao i prethodne, biće mesto na kojem će se sresti nove tehnologije i dostignuća u poljoprivrednoj mehanizaciji, struka i nauka, teorija i praksa, a svi koji dođu u kaćki atar moći će da čuju reč više o najjaktuenijim dešavanjima u agrobiznisu, da se upoznaju sa tržišnim ponudama banaka, mehanizatora, osiguravajućih kuća…

Centralni događaj SPIT-a, kao i svake godine, biće izložba poljoprivrednih mašina i opreme, odnosno prikaz mehanizacije u radu. SPIT se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, a biće organizovana i radionica „Pravilan rad s obrtnim plugovima“ u okviru koje će se objasniti i podešavanje plugova.

I ovaj SPIT stavlja tačku na žetvu pšenice i ide dalje, u nove poduhvate na njivama. Kraj jednog od najvažnijih poslova ratara i početak skidanja sledećih seva obeležiće se i zabavom – održaće se takmičenja i to u disciplinama bacanje akumulatora s ramena i prenošenje vreća s mineralnim đubrivom, a biće organizovana i tombola. 

Aktivnost

Vreme

1

Okupljanje i prijava . uručivanje časopisa AR 3/2017 i reklamnih majica za one koji ispune prijavni list

8:30-9:30h

1

Razgledanje traktora, mašina, kombajna i drugih ponuda na štandovima

9:30-10:30h

2

OTVARANJE 13. SPIT-a 
(voditelj Vojislav Malešev)
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Vuk Radojevič
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović

10:30-11:00h

3

Radionica: podešavanje pluga

11:00-12:00h

4

Prikaz mašina u radu

12:00-14:30h

5

Nagradna takmičenja
– Bacanje akumulatora sa ramena – za osvojeno I mesto dobija se akumulator, a za II i III mesto, prigodni pokloni

14:30-15:30h

6

Tombola: akumulator, majice, kape, ulje, đubrivo

15:30-16:00h