banner-image

Subvencije za sve koji su konkurisali u opštini Knić

Svečanim potpisivanjem ugovora završen je izbor korisnika sredstava po Programu mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Knić za 2017. godinu namenjenih podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Zahtevi su odobreni svim poljoprivrednim gazdinstvima koja su konkurisala i su potpisani ugovori sa 77 poljoprivrednih proizvođača, prenosi portal opštine Knić.

Predsednik opštine Zoran Đorović i predsednik Skupštine opštine, Miroslav Nikolić su u razgovoru sa poljoprivrednicima istakli da je lokalna samouprava po prvi put izdvojila sredstva za direktne subvencije poljoprivrednim proizvođačima za investicije u fizičku imovinu. Opredeljena su sredstva u iznosu od 9,5 miliona dinara, a utrošeno je nešto više od 5,7 miliona dinara, tako da će opština uskoro raspisati još jedan konkurs. 
Konkursna sredstva bila su namenjena za nabavku kvalitetnih priplodnih junica mlečnih rasa ili simentalskog govečeta, nabavku kvalitetnih ovaca i svinja tovnih rasa, podizanje novih ili obnavljanje postojećih proizvodnih i matičnih zasada voćaka, nabavku mehanizacije i opreme za setvu, sadnju, zaštitu bilja i navodnjavanje za voćarsku i povrtarsku proizvodnju, nabavku mehanizacije za voćarsku proizvodnju, nabavku sitne mehanizacije, konstrukcije za plastenike, nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo.

Najveće interesovanje poljoprivrednika vladalo je za nabavku ovaca, junica i svinja, kao i za nabavku sitne mehanizacije i konstrukcije za plastenike.