banner-image

Više od 73 miliona za komasaciju u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za poljjoprivredu, vodoprivredu i šumrstvo raspisao je konkurs za sufinansiranje realizacije aktivnosti kod postupaka komasacije. Cilj konkursa je podrška započinjanju novih postupaka komasacije u jedinicama lokalnih samouprava s teritorije AP Vojvodine, kao i nastavak postupaka komasacije koji su u toku. To se odnosi na jedinice lokalne samouprave: Zrenjanin, Pančevo, Vršac, Sremska Mitrovica, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Kanjiža, Irig, Opovo, Žitište, Vrbas, Mali Iđoš, Ruma, Apatin i Kovin.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje za započinjanje novih postupaka komasacije jeste 24.096.510,84 dinara. Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje za realizaciju ranije započetih postupaka komasacije jeste 49.381.556,34 dinara. Korisnici mogu da dobiju do 55 odsto bespovratnih sredstava.
Kada su u pitanju prijave koje se podnose za započinjanje novog postupka komasacije, finansiraće se aktivnosti na realizaciji prve faze komasacije, definisane programom komasacije.To su komasaciona procena vrednosti zemljišta, geodetsko-tehnički radovi, nadzor nad vršenjem radova, i slično. Kada su u pitanju prijave koje se podnose za nastavak komasacije, predmet finansiranja su aktivnosti na realizaciji druge i treće faze komasacije. To su geodetsko-tehnički radovi, nadzor nad vršenjem radova, radovi na krčenju terena i uređenju zemljišta koji su nužni radi nesmetanog sprovođenja komasacije, katastarsko klasiranje i bonitiranje zemljišta, nabavka belega i drugo.
Konkurs je otvoren zaključno sa 04.09.2017. godine.
Tekst konkursa može se pogledati ovde.