banner-image

Užice podstiče uzgoj gološijana

Grad Užice je, u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom „Zlatibor“, raspisao konkurs za subvencionisanje uzgoja živine u toku 2017. godine. Podsticajna sredstva će, kako je saopšteno, biti opredeljena za tov živine kroz subvencionisanje nabavke kokošaka i petlova rase gološijan.

Predmet mera podrške i dodele podsticajnih sredstava predstavlja živina rase gološijan, i to 40 kokošaka i četiri petla po korisniku podsticajnih sredstava. Korisnik podsticajnih sredstava je dužan da obezbedi sopstveno kofinansiranje u iznosu od 10 odsto od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om. Sredstva se dodeljuju na osnovu redosleda podnetih prijava, a do utroška raspoloživih sredstava.

Popunjen obrazac prijave i potrebnu dokumentaciju podnosilac prijave dostavlja lično u pisarnicu Gradske uprave grada Užica, kancelarija br. 12, na adresi Dimitrija Tucovića 52, 31000 Užice, najkasnije do petka 28. jula 2017. godine do 14 časova.

Prijave je potrebno dostaviti u zatvorenoj koverti, sa naznakom: Prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti živinarstva za 2017. godinu.

(Glas zapadne Srbije)