banner-image

Pokrajina raspisala novi konkurs – 105 miliona za navodnjavanje

Pokrajinski skretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Drugi konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izadnju eksploatacionih bunara na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini.

Cilj konkursa je povećanje obradivih površina pod sistemima za navodnjavanje u Autonomnoj pokrajini Vojvodini. Konkursom će se dodeliti bespovratna sredstava za sufinansiranje nabavke sistema za navodnjavanje, odnosno izgradnje eksploatacionih bunara, nabavku opreme za bunare, pumpi i agregata za navodnjavanje, sistema za fertirigaciju, tifona, linija za navodnjavanje i izgradnju cevovoda.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu iznose do 105.000.000,00 dinara. Visina podrške investicija iznosi do 60% od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Za podnosioce prijava: fizička lica i preduzetnike, čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, lica mlađa od 40 godina i žene bespovratna sredstva iznose do 70% od ukupnih prihvatljivih troškova investicije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 10.000.000,00 dinara odnosno 11.000.000,00 dinara za podnosioce prijava: fizička lica i preduzetnike, čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, lica mlađa od 40 godina i žene. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 30.000,00 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost prihvaljivih troškova investicije jednaka 50.000,00 dinara ili veća od tog iznosa.
Pravo na podsticaje ostvarujufizička i pravna lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu.
Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 15.09.2017. godine.
Svi detalji vezani za ovu konkursnu liniju mogu se pogledati ovde.