banner-image

Pokrajina daje 12 miliona za solarno navodnjavanje

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobaćaj raspisao je javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u zalivnim sistemima.

Bespovratna podsticajna sredstva će se dodeljivati sa ciljem sufinansiranja realizacije projekata korišćenja solarne energije u zalivnim sistemima a korisnici podsticajnih sredstava će biti fizička lica nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa sedištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Ukupan iznos sredstava po ovom konkursu iznosi 12.000.000,00 dinara, a krisnici ih mogu upotrebiti za nabavku i montažu novih solarnih pumpnih sistema za navodnjavanje (fotonaponski paneli, solarna pumpa za vodu sa kontrolerom, akumulator) i ostale prateće elektro i mašinske opreme. Priznavaće se troškovi mašinskih i neophodnih pratećih elektro radovi, ali ne i izgradnja bunara, rezervoara i dela zalivnih sistema iza rezervoara.

Podnosilac zahteva može da knkuriše samo sa jednim zahtevom, a minimalni iznos sredstava koji će se odobravati po jednom korisniku je 800.000,00 dinara.

Rok za podnošenje prijave je 24. avgust 2017.

Kompletan tekst konkursa može se pročitati ovde.