banner-image

Dan organske farme u subotu na salašu Idei

Zelena mreža Vojvodine 19. avgusta na Bio salašu Idei, koji se nalazi u ataru Temerina, organizuje Dan otvorene farme. Za sve zainteresovane koji žele da se upoznaju s radom organske farme, ali i udruženja žena s teritorije Vojvodine i Zlatiborskog kraja biće organizovan autobuski prevoz.

Autobus polazi ispred novosadskog hotela Aleksandar koji se nalazi na Bulevaru cara Lazara broj 79 u 11 sati. Povratak u Novi Sad planiran je u 17 sati.

Salaš je, inače, vlasništvo mladog bračnog para Idei, Tatjane i Zoltana, koji se bave organskom proizvodnjom povrća, žitarica, mesa, a u ponudi imaju i prerađevine od organskih namirnica.

Dan otvorene farme zamišljen je kao druženje tokom kojeg će posetioci moći da degustiraju i kupe zdravstveno bezbednu hranu, ali i da nabave proizvode koje su proizvele vredne ruke žena nastale u okviru 13 ženskih udruženja okupljenih u Ženskoj ruralnoj mreži.

Na Danu otvorene farme posetioci će moći da kupe organsko povrće sa salaša, ali i proizvode nastale radom vrednih ruku iz trinaest ženskih udruženja iz Vojvodine. Radi se o  pekmezima, ajvaru, sok od paradajza i drugimsokovima, kompotima, medu, tradicionalnim  kolačima i rukotvorinama.

Gosti salaša biće i ženska udruženja iz Zlatiborskog kraja -„Organski plodovi„ iz Arilja, Ženski centar Užice i udruženje „Sačuvajmo selo“ iz Priboja.

Dan  otvorene farme organizuje se uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

S. K.