banner-image

Za organizovanje manifestacija Pokrajina odobrava 13,5 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana sa teritorije AP Vojvodine za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala Vojvodine u 2017. godini. Ukupna sredstva po ovom konkursu iznose 13.500.000,00 dinara.

Cilj ovog Konkursa je podsticanje rada udruženja građana sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, koja se bave unapređenjem  turističke ponude pokrajine kroz organizovanje turističko-privredne manifestacije od lokalnog, regionalnog i međunarodnog značaja, kao i učestvovanjem na manifestacijama od regionalnog i međunarodnog značaja. Takođe, na ovaj način se želi da se afirmiše manifestacioni  turizam kao značajan faktor razvoja turizma AP Vojvodine. Cilj Konkursa je i unapređenje kvaliteta postojećih manifestacija i povećanje broja učesnika, kao i povećanje ukupne turističke ponude kroz unapređenje manifestacionog turizma. Želja je i da se na ovaj način promoviše turistička ponuda AP Vojvodine na manifestacijama od regionalnog i međunarodnog značaja. 

Minimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po odobrenom projektu je 50.000,00 dinara, a maksimalni 1.000.000,00 dinara. Za učešće na manifestaciji, minimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po odobrenom projektu je 50.000,00 dinara, a maksimalni 300.000,00 dinara

Rok za podnošenje prijave je 04. septembar 2017. godine.

Kompletan tekst konkursa može se pročitati ovde.