banner-image
banner-image

Traktori iz uvoza uz subvenciju grada

Grad Užice raspisao je konkurs za subvencionisanje kupovine polovnih traktora iz uvoza. Poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Užica koji su kupili polovni traktor iz uvoza u prethodnih 12 meseci, mogu svoje prijave dostaviti Gradskoj upravi, objavljeno je na sajtu grada.

Predmet podsticaja predstavljaju polovni traktori namenjeni izvođenju poljoprivrednih radova sa sastavnim standardnim delovima, uređajima i opremom koji su uračunati u cenu traktora, uključujući pripadajuću traktorsku kabinu.

“Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice koje je nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, sa aktivnim statusom u 2017. godini. Subvencionisani iznos podsticajnih sredstava za nabavku polovnih traktora iz uvoza iznosi 50 odsto od iskazane vrednosti na carinskoj deklaraciji po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan potpisivanja ugovora. Podsticajnim sredstvima se ne nadoknađuju: porezi, uključujući i porez na dodatu vrednost, carinske, uvozne i ostale administrativne takse”, rekla je član Gradskog veća zadužen za oblast poljoprivrede, Sanja Janković.

Podsticajna sredstva se dodeljuju na osnovu redosleda podnetih prijava, a do utroška raspoloživih sredstava, navodi se na sajtu grada.

Poljoprivredni proizvođači mogu koristiti više različitih mera podrške razvoju poljoprivrede na teritoriji grada Užica u ovoj godini, s tim da maksimalni iznos podsticajnih sredstava po korisniku iznosi 250.000 dinara, odobrenih od strane Grada Užica u tekućoj godini.

Obrasci prijave su dostupni u prostorijama Regionalne razvojne agencije “Zlatibor” (Petra Ćelovića bb, 31000 Užice) u prostorijama Gradske uprave Grada Užica (Odsek za poljoprivredu, kancelarija br. 28, na adresi Dimitrija Tucovića 52, 31000 Užice) svakog radnog dana od 10 do 14 časova, ili se može preuzeti na sajtu grada.

(Glas zapadne Srbije)