banner-image

Sajmovi zdravog življenja u Zagrebu od 20. do 22. oktobra

U cilju promovisanja zdravlja i komplementarnog načina življenja usklađenog s prirodnim postulatima, Zagrebački velesajam i ove godine, po osmi puta u nizu, organizuje SAJMOVE ZDRAVOG ŽIVLJENJA.

Sajmovi zdravog življenja na Zagrebačkom velesajmu ove godine biće održani od 20. do 22. oktobra. Ova manifestacija najveći je regionalni događaj na temu zdravog života i iz godine u godinu okuplja sve više učesnika. I ovog puta medijski pokrovitelj Sajmova zdravog življenja je portal Agrosmart. 

Ovi tržišno prepoznatljivi sajmovi, s doslovno kultnim statusom za izlagače, posetioce i medije centralni su tematski događaj s međunarodnim karakterom u Hrvatskoj. Zagrebački velesajam organizuje tri manifestacije:

ORGANICA je sajam organski sertifikovane hrane i proizvoda, biodinamičke proizvodnje, eko sorti semena i sadnica, lekovitog bilja, opreme za pripremu zdrave hrane, proizvoda od industrijske konoplje, življenja u skladu s prirodom…

 

APItera je sajam pčelarstva i proizvoda od meda, opreme za pčelarstvo, zaštite pčela i košnica, apiterapije i apikozmetike.

 

Mystic – sajam prirodne, energetske i duhovne medicine, odnosno aromaterapije i akupresure, a obuhvaćeni su i su-jok, ayurveda, feng shui, tehnike za sklad duha i tela, masaža, bioenergoterapija, zvukoterapija, pranic healing, zvučne kupke, joga, meditacija…

 

Kada je o edukacijskom, stručnom i zabavnom programu reč organizator, Zagrebački velesajam, izdvaja Kongres o saradnji klasične i nekonvencionalne medicine (HUPED), Kongres APITERAPIJA – očuvanje zdravlja pčelinjim proizvodima (Gordana Hegić), sertifikovani seminar – Osnove SU JOK terapije (Vera Đorđević i Marija Bralović), te primenu GDV kamere za istraživanje aure i arheoloških lokaliteta (Konstantin Korotkov). Biće predstavljena medicinska studija – uticaj boravka u tunelima Ravne na zdravlje (Emina Karamehić), kao i vedski aksiomatski principi – ključ efikasnosti Teslinih tehnologija torzionih polja i tajanstvenih moći piramida (Goran Marjanović).

O istraživanjima koja potvrđuju status i postojanje piramida u Visokom govoriće Semir Osmangić, a o tajnama manuelne kineske medicine – prevenciji, lječenju, kozmetici i pomlađivanju Mingyong Wang.

U programu je i Međunarodni simpozijum o atlas terapiji (HUPED), a teme će biti i „Hrana i/ili lek“ i „Fito akademija“ (Gordan Masnjak). U organizaciji „Autentike“ održaće se skup na temu „Šta je CBD ulje“, a teme su i „Eutaptika – Faster EFT“ (Vedrana Meštrović), „Paleo prehrana“ (Denis Delogu), „Hramovi čovečanstva“ (Crotalo Sesamo), „Psihodelici u Hrvatskoj“ (Ratko Martinović), „Svakodnevne radionice zdrave hrane i prirodne kozmetike“, „Zvučne kupke“, „Kundalini joga“, „Orpheus – škola otkrivanja glasa“, „Crtanje mandala“, Gong Puja.

Organizovaće se i „Izložba damanhurskih hramova čovečanstva“, kao i koncert „Tribal Jam Orchestra“.  

Da je ovo jedinstvena i najznačajnija manifestacija ovog tipa u celom regionu govore činjenice i brojke sa prošlogodišnjeg sajma. Lane je na njemu bilo 269 izlagača iz 20 zemalja, a održano je 270 sati programa.  

 

 

Neka pravila nisu ništa više nego stare navike koje iz straha ne želimo da promenimo. Neznanje je stil: bilo je u modi juče, danas ga žele, a sutra će biti nešto za svakodnevnu upotrebu. Ili?