banner-image

Otvorena najsavremenija evropska fabrika premiksa za stočnu hranu u Feketiću

U Feketiću je danas otvorena najsavremenija evropska fabrika premiksa za stočnu hranu „Ravago Hemikals“ (Ravago Chemicals).

U izgradnju fabrike i nabavku opreme multinacionalna kompanija „Ravago“, čije je sedište u Belgiji, uložila je pet miliona evra. Celokupnu investiciju finansirala je kompanija „Ravago“.

Zvaničnom otvaranju fabrike u Feketiću prisustvovali su g. Theo Roussis, CEO multinacionalne kompanije Ravago, g. Axel Roussis, GM kompanije Ravago, g. Filip Van Camfort, GM Ravago Chemicals, g. Peter Fisher, potpredsednik ANH Europe, generalni direktor Ravago Chemicals u Srbiji Žarko Alargić i ostali predstavnici kompanije Ravago i partnerskih kompanija.

Proizvodni kapacitet fabrike premiksa u Feketiću je 12.000 tona godišnje, što čini oko 25 odsto potreba celog regiona za ovim proizvodom. Građevinske radove izvela je belgijska firma „Kordel“ (Cordeel), a sva oprema, izrađena po najvišim standardima kvaliteta, stigla je od je od švajcarskog „Bilera“ (Buhler), vodećeg globalnog proizvođača u oblasti tehnologije stočne hrane i prehrambenoj industriji.

U  toku izgradnje fabrika je bila pod monitoringom eksperata kompanije DSM, lidera u proizvodnji premiksa u svetu, koja je učestvovala u izboru laboratorijske opreme za “Ravago Hemikals”.

-Uvedena je najnovija tehnologija, najsavremenija oprema i softver i u potpunosti se u proizvodnom procesu oslanjamo na primenu nauke i novih tehnologija. Ceo postupak proizvodnje garantuje maksimalnu bezbednost proizvoda. U svakom segmentu pratimo svetske trendove i poštujemo zakonsku regulativu naše zemlje, Evropske unije i zemalja na čija tržišta plasiramo robu – izjavio je rukovodilac fabrike “Ravago” Josip Bubnjević. -Kontrolišu se sve sirovine i sa takvim analizama se zna tačno šta se kojom sirovinom unosi u recepturu tako da eventualne greške u proizvodnji i neusaglašenost proizvoda praktično ne postoje.

On je naglasio da je laboratorija opremljena najsavremenijim aparatima za ispitivanje sirovina i gotovih proizvoda, kakvi su AAS – Atomic Absorption Spectrometer, koji se koristi za analizu minerala i teških metala, HPLC – High Performance Liquid Chromatography, aparat za analizu vitamina, te NIR – Near Infrared Spectrometer Tango, brzi analizator za određivanje Wende analiza.

„Ravago Hemikals“ proizvodi premikse za stočnu hranu koja se koristi u svinjarstvu, živinarstvu, ovčarstvu, kozarstvu, ribarstvu i svim drugim granama stočarstva. Sarađuje sa farmama svih veličina u Srbiji i regionu i doprinosi unapređenju bezbednosti hrane i kvaliteta stočarske proizvodnje.