banner-image

Dan organskih farmi u Novom Sadu

Udruženje Organski sad – Novi Sad organizuje 14. septembra u Novom Sadu četvrtu manifestaciju „Dan organskih farmi“ i poziva ljubitelje organske hrane i prirode da dođu i upoznaju se sa proizvođačima, njihovim proizvodima i aktivnostima.

Prodajno-izložbena pijaca i edukativna manifestacija za sve ljubitelje organske hrane biće održana u Katoličkoj porti. Pored ponude organskih proizvoda biće i sertifikovanog meda sa geografskim poreklom. Za najmlađe se organizuje radionica u kojoj će oslikavati kućice za ptice, a one će potom biti postavljene na gazdinstvima organskih proizvođača.  

Izlagači od kojih će posetioci moći da saznaju sve o organskoj proizvodnji i probaju njihove proizvode su poljoprivredna gazdinstva Letić (Čenej), Dolovac (Futog), Aćimović (Futog), Vozar (Kisač), Idei (Temerin), Kuzmanović (Čenej), Bio-farma Šokšić (Taraš), Bogdanov (Đurđevo), Sabo (Veternik), Bio-farma Mamužić (Ljutovo), te prganski proizvođač Jan Đurovka (Kisač), Aleksandar i Svetlana Bikar (Sremski Karlovci) i Sanja Hunjadi (Petrovaradin).  
 

(Agrosmart)