banner-image

Važna uloga žena u zaštiti životne sredine i EU integracijama

Arhus centar Novi Sad u partnerstvu sa Mladim istraživačima Srbije i EU info point NS, u okviru projekta “CSOCONNECT“ podržanog od strane REC (Regionalni centar za zaštitu životne sredine) organizuje okrugli sto pod nazivom “Izazovi i prilike za žene u životnoj sredini tokom EU integracija“. Ovaj skup biće održan 20. septembra, a počinje u 11 časova. 

-Cilj okruglog stola je povećavanje razumevanja uloge žena u reformama koje donosi primena EU acquisa u oblasti životne sredine. Naša želja je da u okviru ovog događaja predstavimo žene koje rade u pojedinim oblastima, a njihov posao je vezan za primenu reformi. Učesnici okruglog stola su predstavnici institucija, nevladinih orgnaizacija i medija – navodi se u pozivu koji organizatori upućuju svim zainteresovanim za teme zaštite životne sredine, procesa pridruživanja EU, ulozi žena u društvu…

Učesnicima će se uvodno obratiti predsednica ACNS Radslava Stupar, Biljana Viduka, menadžerka kancelarije EU Info kutka Novi Sad I Ana Tomanova Makanova, pokrajinska poslanica I predsednica Odbora za ravnopravnost polova u Skupštini AP Vojvodine.

O primerima dobre prakse govoriće žene koje imaju iskustva I dale su doprinos u rešavanju određenog problema ili realizaciji određenog projekta, Dragana Keravica iz JVP Vode Vojvodine, Jelena Mićić iz Opštine Pećinci I Rosa Stiković iz Opštine Beočin. Izlaganja će biti povod za diskusiju kao i donošenje preporuka i zaključaka na ovom događaju, navode organizatori.